Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát. Začala nám špargľová sezóna a tú treba naplno využiť. Tento šalát si môžete vychutnať ako ľahké hlavné jedlo ale aj ako prílohu napríklad ku grilovačke.
Novalim pomáha – Svetielko nádeje
V máji v roku 2002 vzniklo v Banskej Bystrici občianske združenie Svetielko nádeje. Veľmi výstižný názov pre organizáciu, ktorá má v každom bode svojej existencie jeden cieľ – POMÁHAŤ tým, ktorí to tak veľmi potrebujú. Detským onkologickým pacientom. Pridajte sa k nám a pomôžte svojou troškou – viac informácií nájdete nižšie v texte.
Rýchle lievance bez lepku
Máme pre vás recept, s ktorým ušetríte ráno čas. Rýchle lievance s banánom a bez lepku máte hotové raz dva, nepotrebujete na ich prípravu žiadnr špeciálne kuchynské náradie alebo prístroje. Ale aj tak je na nich najlepšia ich chuť! Banán cesto zvláční a dodá mu prirodzenú sladkosť, bez potreby pridávania cukru. A samozrejme, u nás je každý recept bez lepku – aj tento. Na jeho prípravu sme použili našu ryžovú múku a mleté mandle.
Bryndzový osúch bez lepku – bezlepková škola pečenia
Poďte si s nami upiecť bezlepkový bryndzový osúch s oškvarkami, ktorému ozaj len ťažko odolať. Je správne chuťovo vyladený a v našej bezlepkovej škole pečenia vám vysvetlíme, ako si ho pripraviť z našej bezlepkovej múky Promi T. Táto múka je vyrobená z prirodzene bezlepkových surovín, obsahuje okrem iného napr.aj zemiakovú či pohánkovú múku ale aj jablčnú vlákninu. Continue reading
Rustikálne tmavé žemle bez lepku – škola pečenia
Pokračujeme s ďalším skvelým receptom – upečieme si rustikálne tmavé žemle bez lepku a v rámci našej školy pečenia vás naučíme, ako si pripraviť kvalitné bezlepkové pečivo doma. Viete, čo doň dáte, upečiete si ho čerstvé k raňajkám a tá vôňa je na nezaplatenie :-). Základom rustikálnych tmavých žemlí je naša múka Promix T, ktorá obsahuje len prirodzene bezlepkové a bezpšeničné suroviny, ako napr. zemiakovú, ryžovú či pohánkovú múku a navyše je obohatená o jablčnú vlákninu.
Bezlepkové moravské koláče bez kysnutia
Tohto receptu sa netreba báť. Upiecť si bezlepkové moravské koláče je jednoduché. Recept sme trochu pozmenili tak, aby bol jednoduchší a bez kysnutia. Možno budete namietať, že moravské musia kysnúť. Keď však vyskúšate náš zjednodušený recept, dáte nám za pravdu, že niekedy sa “skratky” povoľujú :-). Tieto koláče sú totižto vynikajúce a nepotrebujú byť ani z kysnutého cesta.
Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou
Máme pre vás ďalší chutný recept na Veľkú noc. Vyskúšajte tieto bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou. Efektné občerstvenie pre všetkých šibačov, ktoré ale určite dobre padne kedykoľvek v roku. Príde nečakaná návšteva? Nevadí, sú raz dva hotové. Máte chuť na niečo drobné pod zub? Tak ste na správnej adrese. Vyskúšajte náš recept.
Veľkonočné hniezda bez lepku
Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku. Ich základom je krehké domáce lístkové cesto bez lepku, lepšie povedané, jeho zjednodušená verzia, ktorú zvládne každý. Neváhajte a poďte vyskúšať náš recept.
Bezlepkový koláč zo pšena
Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami. Dobrota, ktorá dobre padne na raňajky či k šálke kávy alebo čaju. Poďte si pozrieť náš najnovší recept. Veríme, že vás zaujme a že ho čoskoro vyskúšate. Neoľutujete :-).
Fakty a mýty o celiakii
O celiakii sa toho popísalo a povedalo veľa. Veľa informácií je však neoverených a preto je dôležité vedieť sa orientovať, ktoré sú správne. Nesprávne informácie totiž môžu ohroziť zdravie celiatikov a spôsobiť ťažkosti. My sme pre vás pripravili malý prehľad, ktorý sme nazvali Fakty a mýty o celiakii.
S akými faktami a akými mýtami ste sa stretli vy? Napíšte nám.