svetielko nádeje

Novalim pomáha – Svetielko nádeje

V máji v roku 2002 vzniklo v Banskej Bystrici občianske združenie Svetielko nádeje. Veľmi výstižný názov pre organizáciu, ktorá má v každom bode svojej existencie jeden cieľ – POMÁHAŤ tým, ktorí to tak veľmi potrebujú. Detským onkologickým pacientom. Pridajte sa k nám a pomôžte svojou troškou – viac informácií nájdete nižšie v texte.

Continue reading

rýchle lievance

Rýchle lievance bez lepku

Máme pre vás recept, s ktorým ušetríte ráno čas. Rýchle lievance s banánom a bez lepku máte hotové raz dva, nepotrebujete na ich prípravu žiadnr špeciálne kuchynské náradie alebo prístroje. Ale aj tak je na nich najlepšia ich chuť! Banán cesto zvláční a dodá mu prirodzenú sladkosť, bez potreby pridávania cukru. A samozrejme, u nás je každý recept bez lepku – aj tento. Na jeho prípravu sme použili našu ryžovú múku a mleté mandle.

Continue reading

bryndzový osúch

Bryndzový osúch bez lepku – bezlepková škola pečenia

Poďte si s nami upiecť bezlepkový bryndzový osúch s oškvarkami, ktorému ozaj len ťažko odolať. Je správne chuťovo vyladený a v našej bezlepkovej škole pečenia vám vysvetlíme, ako si ho pripraviť z našej bezlepkovej múky Promi T. Táto múka je vyrobená z prirodzene bezlepkových surovín, obsahuje okrem iného napr.aj zemiakovú či pohánkovú múku ale aj jablčnú vlákninu. Continue reading

rustikálne tmavé žemle bez lepku

Rustikálne tmavé žemle bez lepku – škola pečenia

Pokračujeme s ďalším skvelým receptom – upečieme si rustikálne tmavé žemle bez lepku a v rámci našej školy pečenia vás naučíme, ako si pripraviť kvalitné bezlepkové pečivo doma. Viete, čo doň dáte, upečiete si ho čerstvé k raňajkám a tá vôňa je na nezaplatenie :-). Základom rustikálnych tmavých žemlí je naša múka Promix T, ktorá obsahuje len prirodzene bezlepkové a bezpšeničné suroviny, ako napr. zemiakovú, ryžovú či pohánkovú múku a navyše je obohatená o jablčnú vlákninu.

Continue reading

bezlepkové moravské koláče bez kysnutia

Bezlepkové moravské koláče bez kysnutia

Tohto receptu sa netreba báť. Upiecť si bezlepkové moravské koláče je jednoduché. Recept sme trochu pozmenili tak, aby bol jednoduchší a bez kysnutia. Možno budete namietať, že moravské musia kysnúť. Keď však vyskúšate náš zjednodušený recept, dáte nám za pravdu, že niekedy sa “skratky” povoľujú :-). Tieto koláče sú totižto vynikajúce a nepotrebujú byť ani z kysnutého cesta.

Continue reading

bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou

Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou

Máme pre vás ďalší chutný recept na Veľkú noc. Vyskúšajte tieto bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou. Efektné občerstvenie pre všetkých šibačov, ktoré ale určite dobre padne kedykoľvek v roku. Príde nečakaná návšteva? Nevadí, sú raz dva hotové. Máte chuť na niečo drobné pod zub? Tak ste na správnej adrese. Vyskúšajte náš recept.

Continue reading

bezlepkový koláč zo pšena

Bezlepkový koláč zo pšena

Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami. Dobrota, ktorá dobre padne na raňajky či k šálke kávy alebo čaju. Poďte si pozrieť náš najnovší recept. Veríme, že vás zaujme a že ho čoskoro vyskúšate. Neoľutujete :-).

Continue reading

fakty a mýty o celiakii

Fakty a mýty o celiakii

O celiakii sa toho popísalo a povedalo veľa. Veľa informácií je však neoverených a preto je dôležité vedieť sa orientovať, ktoré sú správne. Nesprávne informácie totiž môžu ohroziť zdravie celiatikov a spôsobiť ťažkosti. My sme pre vás pripravili malý prehľad, ktorý sme nazvali Fakty a mýty o celiakii.

S akými faktami a akými mýtami ste sa stretli vy? Napíšte nám.

Continue reading